KBBC DE PANNE

U14: KBBC De Panne – Melco Ieper A 44-114

Dag om te koesteren binnen onze basketbalfamilie want hoeveel keer komt het voor dat één van onze jeugdploegen de halve finale haalt van welke beker dan ook?

Dit jaar was het dus van dat, met onze talentvolle U14 mochten we spelen tegen het veel hoger maar niet voltallig aangeschreven Melco Ieper.

Aanvankelijk waren onze jongens wat onder de indruk en slikten na drie minuten al een 1-9. We herpakken ons lichtjes maar tegen dit niveau van tegenstander moet je de gecreëerde kansen afwerken wat helaas niet genoeg gebeurde.

Na 8 min stond het reeds 9-23 om dit kwart te eindigen bij 12-29. Nadien besloot Melco om het tempo wat op te voeren, ze waren er blijkbaar niet echt gerust in, en na 2 min in kwart twee stond het 14-40. Scoren bleek vandaag bij onze youngsters een probleem terwijl Ieper de ene na de ander fastbreak kon/mocht lopen. Dit resulteert na 5 min wedstrijd in een 14-48 om finaal te kunnen gaan rusten bij 20-60. Na de deugddoende pauze waarin Melco zelfs de kleedkamers niet opzocht loopt de score verder op tot 22-74. Een plotse opstoot van karakter en durf zorgde ervoor dat we een 6-0 konden plaatsen tot groot jolijt van de zeer talrijke supporters. Maar dit bracht geen zoden aan de dijk en via 30-87 stoomt Melco door naar 32-93 aan het einde van kwart drie.

Na 5 min ronden de bezoekers de kaap van de 100 punten maar onze toekomstige fanions blijven zich weren. De laatste minuten laten de bezoekers eindelijk de teugels vieren en kunnen we in schoonheid deze unieke wedstrijd afsluiten met 44-114.

En ja ze waren beter (wat ook maar logisch is gezien hun uitslagen) en ja hun supporters gingen er soms wat over maar onze gasten die nota bene uit 40% U12 spelers bestonden hebben zich compleet gegeven tot de laatste minuut.

Laat deze wedstrijd een les zijn en onthoud er de goede dingen uit en vooral, de punten waar je nog moet aan werken.

De voorzitter.

​Hsen: KBBC De Panne A – KBGO C 71-77 n.v.

Wedstrijd waar beide ploegen verschillend belangen te verdedigen hadden. Wij in volle strijd om het behoud en de bezoekers uit Gistel nog volop in strijd voor de promotie naar eerste.

Nadat in laatste instantie Arne moest afzeggen met een pijnlijke kuit zagen we een gelijk opgaand wedstrijdbegin. In de slotminuten van kwart één konden de bezoekers alsnog een kleine kloof slaan.

De intensiteit werd wat opgedreven in het tweede kwart want zoals eerder aangehaald voor beide ploegen stond veel op het spel. De wedstrijdleiding echter had het zo niet begrepen en meerdere discutabele calls werden gefloten.

Net op tijd klonk het rustsignaal en met een te verwaarlozen achterstand mochten we de batterijen gaan opladen.

De Panne stak nog een tandje bij en nam de wedstrijd nu volledig in handen. Het aangehouden tempo was blijkbaar te hoog voor de mannen in het grijs en na twee ferm aangevochten beslissingen mocht de eerste van onze gasten reeds gaan douchen.

Nu werd aan weerskanten slordig en overhaast gebasket wat resulteerde in veel balverliezen en nog meer eigenaardige beslissingen tegen beide teams van je weet wel wie.

Tijd dat het hier gedaan is dachten de vele aanwezigen want er gaan hier nog ongelukken gebeuren. Op enkele seconden van het einde stonden de bezoekers drie punten voor, ondertussen hadden we nog twee spelers verloren met vijf fouten.

Een laatste stuiptrekking van onze fanions en warempel, een bom sloeg in en verlengingen waren een feit. Vraag was alleen met wie we die gingen spelen want we waren reeds herleid tot vijf eenheden die ook al niet veel fouts mochten doen.

Binnen de minuut was het al zover en stonden we nog met vier op het terrein. Opspelende krampen en fysieke en mentale uitputting maakten deze verlenging echter overbodig want we geraakten geen bal meer.

Drie punten dus voor de bezoekers en na de wedstrijd hadden we nog onze handen vol om spelers en staff te kalmeren. En deze keer hadden ze niet helemaal ongelijk ...

16-24/ 16-14/ 24-17/ 13-14/ 2-8

Debruyne Youri 5, Techel Benjamien 6, Debruyne Yordi 11, Verhaeghe Kenny 13, Hendryckx Wouter 12, Carnier Karsen, Pannekoecke Sam 14, Debruyne Nick 10.

De voorzitter.

Dsen: ​KBBC De Panne 47-42 WIBAC

Prachtig kijkstuk van beide damesploegen!

De bezoekers namen een verschroeiende start met verrassende “old school” basket, bal snel naar voren werpen.

Het duurde efkes eer de Pannesse meiden een oplossing vonden. Toch kon DP de score niet bijbenen, oa 2 bommen van Wibac ontkrachte telkens een terugkeer.

In het 2è kwart begonnen de kustmeiden meer duels te winnen en slopen er foutjes bij de bezoekers. De overgave en moed brachten zowaar de bordjes in evenwicht, wat een boeiend kijkstuk!

Rust 25-25

De pauze brak het ritme begin Q3 en weer liepen de bezoekers uit. Bernard nam een TO en kreeg de goeie taktiek uitgelegd en uitgevoerd op de mat. De Pannesse meiden bundelden hun krachten en zagen dit ook op het scorebord.

Enkele steels , clevere passing en daaropvolgend bracht de mooiste combinatie van de avond een orgelpunt teweeg.

Een winnaar was echter niet te voorspellen einde Q3 nog steeds gelijk 34-34. Beide ploegen streden met voortreffelijk basket en fair spel, tot de laatste snik. Ditmaal viel het dubbeltje aan de kant van onze groenhemden. Op 3 min voor het einde kwam DP op voorsprong al was het effe schrikken toen Hannah op de grond bleef liggen , gelukkig lijkt een blauw oog nog mee te vallen kwa blessure. De zenuwen waren echter op alle banken gespannen maar mede door de steun van een talrijke opgekomen suppersschare bleven onze Dames koel en pakten opnieuw de 3punten! Wauw wat een match. Dikke Dikke proficiat aan de ploeg van een ploeg prestatie gesproken! Aan Hannah en Kimberly een spoedig herstel gewenst ;)

Q1:11-19 Q2:14-6 Q3:9-9 Q4: 13-8

Vrijworpen: De Panne 7 op 11 ; Wibac 3 op 13

Fouten: DP 13 Wibac 17

Lagrou Hanne8; Dumon Marieke 6p; Yoica Cappoen ng; Porreye Marloes; Desaever Marissa 10p ; Kamoen Alexia 6; Marechal Gail ng; Geryl Bronwyn 3p; Colombier Maylee 2; Carnier Hannah 8p, Carnier Eva; Pollet Sara 2p; Derieuw Kimberly ( gekwetst, gebroken vinger)

Het Boskonijn

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.