KBBC DE PANNE

Hsen: ACJ Basket Brugge A – KBBC De Panne A 78-74.

Wedstrijd van alles of niets.

Onze gasten openden schitterend met 0-8 en stoomden door naar winst in kwart één met 10-24. We moesten onze ogen even uitwrijven bij zoveel groen geweld.

Na enkele tactische bijsturingen van de thuis coach kwam ACJ meer in hun spel. Maar al bij al hielden we nog goed stand en hielden de kloof op 10 punten. Maar met de rust in zicht begonnen de slordigheden zich in de groene defense op te stapelen.

Daarvan maakte de thuisploeg gretig gebruik en doken we de rust in met 35-37, alles te herdoen dus.

Het was opnieuw de bezoekende ploeg die het best aan kwart drie begon en we liepen opnieuw wat uit. Maar al dat geweld had veel energie gevraagd en je zag dat de gaten in de defense alsmaar groter werden.

Vooral het nummer tien van ACJ verkeerde in een begenadigde dag (hij scoorde maar liefst 36 punten) en was zeer moeilijk te stoppen.

Kwart vier werd aangevat met een 58-58 tussenstand en alles was dus nog mogelijk. De score helde over en weer en het was wachten wie de eerste steek zou laten vallen.

Onze defense rammelde langs alle kanten door de toenemende druk van een ontketende thuisploeg. In de slotminuut liepen ze vier punten uit maar we slaagden er toch nog in om tegen te scoren.

Met nog zeven seconden te gaan mochten we nog één aanval opzetten om verlengingen uit de brand te slepen. Maar opgejaagd door spelers en publiek liep deze poging in het honderd.

Balbezit voor ACJ en wij moesten een fout maken op 1,2 seconden van het einde met vrijworpen als gevolg. De eerste werd door de thuisploeg gemist maar de tweede bal was deze van de overwinning.

Ik moet er geen tekening bijmaken als ik zeg dat de ontreddering binnen onze gelederen groot was. In de kleedkamer heerste er een begrafenis stemming omdat iedereen besefte wat we uit handen hadden gegeven.

Maar het is niet gisteren dat we het behoud hebben verspeeld maar op de vele net niet wedstrijden daarvoor. Later op de avond strooide Knokke nog wat extra zout in de wonde door overtuigend te winnen van Desselgem.

Daardoor blijven zij erin en zakken wij na twee seizoenen in tweede Provinciale naar derde.

Als jarenlange afgevaardigde had ik mij mijn laatste wedstrijd wel anders voorgesteld. Maar de vele positieve momenten en stuntzeges in de vorige jaren zullen mettertijd wel de bovenhand halen.

10-24/ 25-13/ 23-21/ 20-16

Debruyne Youri 2, Techel Benjamien 32, Debruyne Yordi 2, Panhuysen Sander, Verhaeghe Kenny 11, Hendryckx Wouter 22, Carnier Karsen, Pannekoecke Sam 5.

De voorzitter.

Hsen: ​Wikings KBBC – KBBC De Panne A 54-40

Moeilijke opdracht voor onze jongens, op bezoek bij de leider met enkele belangrijke afwezigen binnen onze rangen.

Aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht, we speelden ons spel en hielden Wikings binnen bereik. Ook in kwart twee bleven we constant hangen op 10 punten maar dan slikten we een pijnlijke 11-0 met de rust in zicht.

Na de herneming was de thuisploeg iets te zege zeker en we kwamen terug in de wedstrijd. Wikings maakte werkelijk geen pot meer, enkel vanop de vrijworplijn kwamen ze sporadisch tot scoren.

De reden dat we echter geen stap dichter kwamen lag volledig bij ons zelf. Verkeerde shotselecties, vrijstaande ploegmaten niet bedienen maar het zelf willen forceren, domme balverliezen en zo kan nog even doorgaan.

Volgende week zal het van moeten zijn en spelen we hopelijk weer als ploeg willen we nog enigszins een waterkans behouden om in tweede te blijven.

19-13/ 21-10/ 6-10/ 8-7

Debruyne Youri 9, Techel Benjamien 17, Debruyne Yordi 2, Panhuysen Sander 2, Verhaeghe Kenny 1, Hendryckx Wouter 9, Carnier Karsen.

De voorzitter.

U12: ​Oudenburg – KBBC De Panne U12 38 – 85

Laatste uitwedstrijd van het lopende seizoen tegen een niet te onderschatten tegenstander.

Oudenburg deed lang mee voor de titel maar kende na nieuwjaar een dip. Onze gasten daarentegen worden alsmaar beter.

Dat vertoonde zich ook in het geleverde spel want vanaf de opworp waren we baas.

Enkel door nonchalance in de eigen defensie en slordige afwerking in de Pannese rangen kon de thuisploeg tegenprikken.

Maar met scores van 6-19 en 17-18 hadden we aan de rust alles in eigen handen.

Na de onderbreking stond er geen maat meer op onze jongens en meisje en met 11-24 werd kwart drie afgesloten.

In kwart vier werd er nogmaals eens aangetoond waarom we bovenaan het klassement prijken want we wonnen dit kwart met 4-24!

Nog twee wedstrijden en dan ...

De voorzitter.

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.