KBBC DE PANNE

​Dsen: KBGO B – KBBC De Panne 68-35.

Coach Bernard beschikte voor deze wedstrijd tegen de leiders maar over zes speelsters.

De thuisploeg schakelde van bij de opworp over naar een zone defense waar onze meiden, bij gebrek aan shotters, de grootste moeite mee hadden.

Twee bommen op rij zorgden direct voor een 6-0 en halfweg stond het zelfs al 12-0.

Enkele tactische bijsturingen maakten dat onze meiden meer in de wedstrijd kwamen maar konden niet voorkomen dat we kwart één moesten prijsgeven.

De driepunters bleven maar vallen voor de thuisploeg en onze meiden waren niet ik hun dagje als het op afwerken aankwam, rust 34-11.

Na de herneming mochten we een aangename wedstrijd aanschouwen. De Panne deed goed mee en alles klopte ... tot dat het op afwerken aankwam.

De wil om er alsnog iets van te maken bleef ook aanwezig in kwart vier en iedereen liep zijn benen van onder zijn lijf.

En anders dan dat de score doet vermoeden speelde onze meiden een goeie wedstrijd maar een hoog afwerkings percentage vanachter de driepuntlijn bij KBGO en het gebrekkig afwerken bij ons deed ze de das om.

18-4/ 34-11/ 52-22/ 68-35

De voorzitter.

​U16M: KBBC De Panne- Blue Cats Ieper: 32 - 96

Omdat Ieper netjes op kop stond in de rangschikking, kon je al vermoeden dat de Pannese meisjes een moeilijke namiddag te wachten stond. De eerste vijf minuten hielden ze echter meer dan behoorlijk stand en bleef de score in evenwicht. De full court press van de blauwe katjes leidde tot veel groen-wit balverlies en na één quarter was het al duidelijk in welke richting de match zou evalueren. (7 – 18). De volgende drie quarters gaven een identiek spelbeeld (8 – 28)(9 – 29)(8 – 21) en de eindscore tegen een veel sterkere tegenstander was logisch: 32 – 96. En toch is een positieve noot hier op zijn plaats. De meisjes lieten het hoofd niet hangen, zijn er blijven voor gaan en hebben na twee maanden heel wat vooruitgang geboekt. Goed zo, girls!

Bernard

​Hsen: RHK Oostende B – KBBC De Panne 80-61

Aanvankelijk hadden onze jongens het moeilijk met de press van de thuisploeg, na vijf minuten stond het 13-3.

Naarmate het kwart vorderde zagen we een evenwichtige wedstrijd en werd de schade beperkt tot 22-11.

Oostende kreeg er maar niet genoeg van en bleef een verstikkende press hanteren en als we er dan eens vanuit onderuit geraakten vergaten we om het af te maken.

Aan de rust stond het reeds 45-23 en kon men zich de vraag stellen of deze wedstrijd reeds was gespeeld.

Blijkbaar had de thuisploeg wat op hun adem getrapt want na de herneming speelde ze man to man.

Dat lag onze youngsters wat beter maar een gebrek aan durf en precisie zorgden er voor dat de kloof niet werd gedicht, 60-39 aan einde kwart drie.

Alles of niets dus in kwart vier en De Panne speelde met meer durf.

Maar het probleem van de afwerking bleef zich stellen en uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten bij een 80-61 eindstand.

Was RHK beter? Zeker en vast niet maar wij hadden moeite met hun overwicht aan centimeters en spierkracht plus het gemis aan ervaring speelde ook deze week weer mee.

22-11/ 45-23/ 60-39/ 80-61

De voorzitter.

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.