KBBC DE PANNE

​Hsen: KBBC De Panne - Olympia Rudervoorde 71-76 n.v.

Winnen. Dat was het enige dat moest gebeuren in deze wedstrijd die voor beide ploegen belangrijk was in de degradatiestrijd.

De thuisploeg opende fors met 7-2 en liep verder uit naar 16-4 na zeven minuten spelen. De bezoekers konden wat mildere tot 22--14 naar het einde van het eerste kwart.

Een meer evenwichtige wedstrijd was te zien in kwart twee waar De Panne nog altijd de regie in handen had. De kloof bedroeg altijd rond de tien punten en we konden gaan rusten met 35-26.

Na de herneming voelde je de wedstrijd kantelen ook al hadden we na 6 min nog altijd een mooie 43-30 voorsprong om te eindigen bij 50-40.

Bij het begin van kwart vier duurde het een volle drie minuten eer we onze eerste punten konden scoren en de bal begon te vallen bij Ruddervoorde.

Wat er in de eerste helft blindelings inging lukte voor De Panne nu helemaal niet meer en Ruddervoorde kwam flink opzetten bij 55-50 met nog vijf minuten te spelen.

Beide teams haalden nu alles boven wat ze nog in hun mars hadden en de spanning steeg ten top, nog twee minuten bij 58-54.

Het onvermijdelijke gebeurde dan toch en op 1"38 van het einde van de reguliere speeltijd kwamen de bezoekers langszij.

In een dolle eindfase ging eerst Ruddervoorde over ons maar met nog "28 op de klok kwamen we bij 63-63 terug langszij.

Een bom besliste bijna over de winst voor de bezoekers maar dat was zonder Nathan gerekend die op de buzzer hen op een koekje van eigen deeg trakteerde, verlengingen dus.

Daarin ging de thuisploeg compleet de mist in en Ruddervoorde opende meteen met 0-4, het was duidelijk dat deze wedstrijd veel van de groene garde had gevergd.

Zo eindigde deze dolle avond nog op een sisser en was het even bekomen van de mentale dreun voor zowel spelers als supporters. Het was plotseling heel stil in de zaal.

22-14/ 35-26/ 50-40/ 66-66/ 5-10

​U16M: KBBC Gent – KBBC De Panne: 69 – 33

De wedstrijd tussen twee ‘koninklijke’ basketball clubs draaide uit op een koninklijke overwinning voor de thuisploeg. De Gentse meisjes zetten meteen een stevige verdediging neer, die leidde tot veelvuldig balverlies bij De Panne. De score na het eerste quarter voorspelde al niet veel goeds: 21 – 9. In het tweede quarter van hetzelfde laken een broek. Bavi bleef rustig scoren en wij slaagden er maar niet in de weg naar de ring te vinden. Rusten dus bij 41 – 12. De tweede helft was beter: de grote gaten in onze gruyèrekaas-verdediging van de eerste helft waren door ietsje meer agressiviteit plots een stuk kleiner, en aanvallend begon het vlotter te lopen (quarter 3: 17 – 8). En we wonnen zowaar nog het vierde quarter (11 –13).

Voetnoot: de Pannese supporters vulden nagenoeg een volledige tribune (een kleintje). Eerlijkheidshalve: de Gentse supporters waren niettemin duidelijk in de meerderheid.

Bernard

Foto : Hoe verwerk je een nederlaag? Door na de wedstrijd de kopjes bij elkaar te steken.


Hsen: ​VK Iebac A - KBBC De Panne 78-33.

VK Iebac A - KBBC De Panne 78-33.

Na de eerder onverwachte zege van vorige week in Blankenberge was er toch wel enig optimisme te bespeuren onder de meegereisde supporters.

Onze groene brigade nam een prima start tegen de zwarthemden uit Ieper. De bal ging vlotjes van hand tot hand en ook de afwerking stond op punt.

Maar wat we in de daaropvolgende tien minuten te zien kregen van de thuisploeg was iets te hoog gegrepen voor onze jongens.

Iebac stak op alle fronten een serieuze tand bij en we werden van het kastje naar de muur gespeeld.

We moeten er wel bij vermelden dat onze jonge wolven ook de nodige dosis pech kenden bij de afwerking.

De rust was welgekomen en was het tijd om te herbronnen.

Na de herneming was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en dat zag je ook aan onze fanions.

De nodige grinta ontbrak en ze waren weer o zo braaf, een geschenk dat de meer gedreven thuisploeg met plezier aanvaarde.

In kwart vier konden we alsnog enkele punten scoren terwijl iebac het soms te mooi wilde afwerken en daardoor ze soms hopeloos de mist in gingen.

Zo werd het toch nog geen al te grote afstraffing althans wat de score betreft.

15-13/ 42-15/ 54-23/ 78-33

De voorzitter

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.