KBBC DE PANNE

​Hsen: KBBC De Panne - Basket Sijsele C 53-58.

Wedstrijd waar voor beide ploegen veel op het spel stond. Winst voor Sijsele betekende hun redding terwijl verlies voor De Panne een bijna zeker ticketje naar vierde zou opleveren.

Verschroeiende start van onze fanions met een 9-2. Dit konden we helaas niet volhouden en na 5" stond het 9-12. We herpakken ons enigszins en kunnen milderen tot 16-19.

Een gelijk opgaand tweede kwart waar de bezoekers steeds de grenzen van het fysiek toelaatbare opzochten. Er werd bikkelhard gestreden voor elke bal en finaal konden we gaan rusten bij 27-26.

Na de pauze nemen we resoluut de wedstrijd in handen en staan na 5" 40-33 in het voordeel. We laten Sijsele opnieuw te gemakkelijk terug keren en sluiten kwart drie af bij 45-41.

Nagelbijter in kwart vier waar iedere speler zich volledig gaf, we stonden steeds op voorsprong ook al was deze minimaal. Nog 5" bij 50-45 tot 53-50 met nog 2" op de klok.

Binnen de laatste minuut komt Sijsele langszij en een driepunter treft ons vol in het hart. Veer gebroken bij onze jongens en voor de zoveelste keer dit seizoen kunnen we de bijna zekere overwinning niet binnenhalen.

16-19/ 27-26/ 45-41/ 53-58.

De voorzitter.

​Hsen: Bvb Oedelem B - KBBC De Panne 74-47.

Voor de tweede week op rij een haalbare tegenstander, benieuwd of dat we deze keer het geluk aan onze kant zouden hebben.

Aanvankelijk doen we goed mee en zijn we zeker de evenknie van de thuisploeg. Toch slagen die er in om uit te lopen omdat we weeral eens faalden in de afwerking, we kunnen nog milderen tot 17-10.

In kwart twee duwen we het tempo de hoogte in wat Oedelem in de problemen brengt. Dit is echter maar van korte duur. Sterker nog, de thuisploeg kan nadien zomaar zestien punten uitlopen.

In een korte heropleving naar de rust toe slagen we erin om de schade te beperken tot 32-24.

Onze jongens komen zeer slecht uit de kleedkamer. Ze gaven een lome, ongeïnteresseerde en bij sommigen een gefrustreerde indruk wat ons spelpeil niet ten goede kwam.

Oedelem kon zo fluitend uitlopen tot 60-34.

Opnieuw wat hoopvolle tekenen van onze basketskils in kwart vier maar ook dat kon het tij niet keren en finaal werd de wedstrijd afgefloten bij 74-47.

17-7/ 32-24/ 60-34/ 74-47

De voorzitter

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.