KBBC DE PANNE

​U16 M: KBBC De Panne – BT Kortrijk: 27 – 73

Kampioen Kortrijk had het in het eerste quarter niet onder de markt met de overgave en vechtlust van onze meisjes, die enkel in de laatste minuten enigszins de rol moesten lossen: 11 – 18. Het klasseverschil werd in het tweede quarter duidelijk en toen al zware foutenlast maakte het er niet eenvoudiger op: 4 – 27. Desondanks nog altijd veel goede wil in de tweede helft (quarter 3: 4 – 20) en een mooie afsluiter in het laatste quarter: 8 – 14. Een prima prestatie om het seizoen in schoonheid af te sluiten. Bravo.

Bernard

​Dsen: Blue Cats Ieper – KBBC De Panne: 54 – 53

Een wedstrijd met twee gezichten: de eerste helft was meer dan behoorlijk en ondanks het ene puntje verschil aan de rust, voelde je dat je de wedstrijd in handen had. Niets meer daarvan in de tweede helft: onze te lakse verdediging en dito rebounding gaf de thuisploeg vleugels en aanvallend wilde het ook al niet te best meer lukken. Desondanks bleven in de running. Ieper scoorde luttele seconden voor het einde en onze ultieme aanval leverde niets meer op. Een gemiste kans ...

​U16M: Tigers Evergem - KBBC De Panne: 73 – 33

Terwijl voor het merendeel van de ploegen in de reeks het seizoen er al op zit, mochten en mogen onze meisjes nog volop aan de bak tegen de nummers één en twee van de reeks. Iedereen naar zee om van het zondags zonnetjes te genieten en wij andere richting om de vice-kampioen Evergem in de ogen te kijken (file naar de zee,wij zaten gelukkig in de juiste richting).

Quarter 1 (22 - 11) : wij draaiden behoorlijk mee, hielden eventjes gelijke tred (wat al een mooie prestatie was), maar het was toen al duidelijk dat de thuis-‘tijgertjes’ meer potentieel hadden. Quarter 2: Tigers Evegem speelde twee versnellingen hoger en we hadden het verschrikkelijk lastig om de bal niet kwijt te raken. Balverlies en fastbreaks waren ons deel en we werden een beetje overrompeld (23 – 7). De rust bracht soelaas: we verdedigden beter, goed dus, en aanvallend deden we het behoorlijk. Quarter 3: 8 – 6. Quarter 4: we deden wat we konden, maar onze benzinetank raakte stilaan leeg en die rood-witte hindes bleven maar fluks op en neer lopen (20 – 9).

Finaal was ons weerwerk bij momenten meer dan behoorlijk, maar er bestaat nu eenmaal zo iets als de wet van de sterkste.

Bon, niet getreurd: binnen twee weken ontvangen we leider én kampioen Kortrijk en we gaan voluit voor de overwinning (!?)om het seizoen in schoonheid af te sluiten.

Met dank aan de thuisploeg om de wedstrijd van einde maart (midden in de examens) te hebben willen verplaatsen.

Bernard

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.