KBBC DE PANNE

​Hsen: KBBC De Panne (+5) - Red Sharks Koekelare B 89-41.

Laatste oefenpot in aanloop naar de competitiestart van volgende week. Wat zich op voorhand aankondigde als een stevige wedstrijd viel wat tegen door de magere opkomst van de bezoekers.

Dat lieten onze jongens niet aan hun hart komen en drukten van meet af aan het gaspedaal in. De supporters kregen een eenrichtingswedstrijd te zien want halfweg kwart één stond het al 20-6.

Geen verandering in kwart twee waar we via 38-15 finaal de kleedkamers opzochten met 49-22 op het scorebord.

De honger bij de groenhemden was blijkbaar niet te stillen en ondanks het continue wisselen bleven we scoren aan de lopende band.

Vraag was of dat ze gingen doorduwen tot een century in kwart vier maar het constante hoge tempo begon stilaan zij tol te eisen.

Het vizier stond iets minder scherp maar we boekten toch een klinkende overwinning met duidelijke 89-41 cijfers.

Volgende week is het voor echt en we verwachten een massale opkomst om onze fanions naar de overwinning te stuwen.

28-6/ 49-22/ 71-83/ 89-41

De voorzitter.

​Hsen: Hexia Basket Zwevegem Deerlijk - KBBC De Panne 59-52

Oefenwedstrijd tegen tweede Provencialer op het menu deze week. Beide ploegen speelden met open vizier in het openingskwart. De intensiteit lag hoog aan beide kanten wat een aangenaam kijkstuk opleverde.

In de volgende tien minuten namen beide ploegen wat gas terug en kwamen moeilijk tot scoren. Aan beide kanten werd bij momenten een wedstrijd in de wedstrijd uitgevochten wat naar de rust toe de potjes deed overkoken.

Net op tijd naar de kleedkamers dus met een 28-24 tussenstand.

Na de pauze was iedereen wat afgekoeld en werd er terug gefocust op wat er zich op het veld afspeelde. Bij De Panne ging het driepuntshot vlot binnen en op die manier sprokkelden we een kleine voorsprong bijeen. In kwart vier konden we die aanvankelijk vasthouden al lag de thuisploeg constant op de loer om onze foutjes af te straffen. Tot op een minuut van het einde stonden we op winst maar de thuisploeg legde de eindscore vast vanop de vrijworplijn.

17-14/ 28-24/ 36-43/ 59-52

Hsen: ​KBBC De Panne (+10) - BBC Poperinge B 62-50.

Na een druk tussenseizoen op transfergebied stond vandaag reeds de eerste wedstrijd op het programma. In het kader van de poulefase beker West-Vlaanderen mochten we Poperinge B ontvangen dat uitkomt in tweede Provinciale. Het nieuwe De Panne legde de bezoekers meteen een hoog tempo op. We zaten kort op de bal en kwamen vlot tot scoren, de boni van tien punten was een welgekomen meevaller op dat gebied. In kwart twee stokte het spel deels omdat Poperinge zijn niveau optrok en deels door het constant roteren van coach Brouns, niettemin konden we gaan rusten bij een 36-25 tussenstand. De pauze deed blijkbaar deugd want opnieuw werd aan een hoog tempo de wedstrijd hervat en konden we de kloof opnieuw uitbouwen. Poperinge was ondertussen wat in spelersnood geraakt wat hun niveau niet ten goede kwam. De wedstrijd kabbelde naar zijn einde en de zege kwam nooit in gevaar. Veel conclusies kunnen we hier nog niet trekken want deze nieuwe groep heeft amper driemaal samen getraind. Maar voor het moraal kan deze zege nooit geen kwaad. Blijven werken is de boodschap zodat de groep klaar is tegen de competitieopener op 2 september.

25-12/ 36-25/ 51-31/62-50

De voorzitter.


Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.