KBBC DE PANNE

Bernard’s verslagen van de 2 vorige weekends

Bernard’s verslagen van de 2 vorige weekends

U12 J: KBBC De Panne – Wytewa Roeselare: 25 – 78

Nog een wedstrijd onder het moot: we reizen om te leren. De jongens uit Roeselare waren een stukje groter, een stukje rijper en een stuk beter. Maar in vechtlust moesten wij alvast niet onderdoen en dat resulteerde in bijwijlen mooie acties.

Drie matchen ver en wij gaan erop vooruit. Wacht maar!

U12 j: KBGO – KBBC De Panne: 20 – 32

Beide ploegen waren in de eerste tien minuten elkaar waard (Q1 4 – 6). We gingen er tijdens het tweede quarter voluit voor en aan het rust stond het warempel 12 – 24. Maar wie dacht dat de wedstrijd al gespeeld was, mis poes. In de volgende vijftien minuten scoorden we één luttele vrijworp. Geen bal wilde nog door de ring. De laatste vijf minuten lukte het dan weer wel en de eerste overwinning was een feit. Proficiat jongens!

U16M: KBBC De Panne – Red Sharks Koekelare: 38 – 36

Hartlijders, blijf weg als onze meisjes aan de slag zijn. Thrillerfanaten aller landen, die wedstrijden zijn the time and place to be. De quarterstanden zeggen alles: 13 – 12, 10 – 8, 7 – 8 en 8 – 8. Spannend, spannend en nog eens spannend. En uiteindelijk trok De Panne aan het langste eind.

En we staan warempel op kop! Zijn er daar al met titelambities?

U16M: KBBC De Panne – KBGO: 50 – 41

Terwijl we nu toch bezig zijn, dachten de meisjes. Met veel overgave startten ze de wedstrijd en konden de Oostendse meisjes in het eerste quarter nog enigszins in de buurt blijven , in het tweede quarter was er aan het groene geweld geen houden meer. De Panne leidde aan de rust met 29 – 16. De tweede helft hielden onze freules alles netjes onder controle. Eindstand: 50 – 41.

Na jaren in de onderste regionen van het klassement te hebben vertoefd, is het eens wat helemaal anders om nu na vier speeldagen ongeslagen de rangschikking aan te voeren. De aanhouder wint, meisjes!

Dsen: Wibac – KBBC De Panne: 50 – 32

Anders dan de eindstand doet vermoeden, deden onze dames meer dan behoorlijk mee. We leidden na het eerste quarter met 7 – 8. De plaatselijke zone bracht ons echter in de problemen en aan de rust had Wibac al een kloofje geslagen: 27 – 18. De thuisploeg stoomde netjes door en leidde na driekwart wedstrijd met 44 – 22. En plots schoten we wakker, de zone van Wibac werd aan flarden geschoten en de thuisploeg wist met onze press geen blijf. Op een viertal minuten van het einde stonden we op acht punten. Een gebrek aan effectieven en foutenlast zorgde uiteindelijk nog voor een overdreven marge.

Dsen: KBBC De Panne – Mibac Middelkerke: 51 – 39

Twee fel aan elkaar gewaagde ploegen zorgden bijna veertig minuten lang voor een close game. Q1: 10 –12 Q2: 12 – 7 Q3: 11 – 13. Heel even leken we weg te lopen, nu ja, vijf punten, maar een betwiste fout op een driepunter en een daaropvolgende technische fout lieten de bezoeksters toe om via vrijworpen het gaatje te dichten. Het bleef ook in het laatste quarter razend spannend. Pas in de allerlaatste minuten slaagden we erin ietwat afstand te nemen. De veer bij de Middelkerkse dames was gebroken en finaal werd het nog een relatief ruime zege. Maar eentje die bloed, zweet en tranen heeft gekost. Well done, dames!

Bernard

​Hsen: BBC Koksijde C - KBBC De Panne 37-82.

Na enkele jaren op onze honger te hebben gezeten was het nu opnieuw tijd voor een derby tussen de twee buurgemeenten.

Al vanaf de opworp maakten we onze intenties duidelijk en openden met een forse 0-14. Naar het einde van het openingskwart kon Koksijde milderen tot 11-22.

Ook het daaropvolgend kwart was een kopie van het vorige, de bezoekers domineerden de wedstrijd en de thuisploeg kwam maar sporadisch tot scoren, rusten deden we bij 24-53.

Van spanning was er al lang geen sprake meer in de sfeerloze sporthal van Koksijde (waar waren de thuissupporters?) en de groene garde (vandaag uitzonderlijk in het wit) stoomde rustig verder.

In het vierde kwart gunde coach Brouns iedereen zijn five minutes of fame wat er voor zorgde dat de thuisploeg geen century om de oren kreeg.

Opdracht volbracht, op naar volgende week!

De voorzitter.


​U16J: Melco Ieper B - KBBC De Panne 50 - 73

De jongens kwamen goed uit de startblokken met een 1-4 voorsprong. Geleidelijk aan diepten ze de kloof verder uit. Na de 1ste quarter stonden de bordjes op 6 – 20.

Tijdens de 2de periode gingen ze op hun elan verder. Bij de rust stond het dan ook 17 – 44.

Na de rust was de focus minder, dit resulteerde in een mindere verdediging en afwerking. Pas halverwege het 4de quarter, toen Ieper tot op 14 punten naderde, werd er terug wat afstand genomen.

6-20, 11-24, 20-16, 13-13.

Groeten, Dorine

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.