KBBC DE PANNE

​U16M: KBBC De Panne – DS Waregem: 30 – 73

Tegen fiere leider Waregem punten rapen zou pas een stunt zijn. Quarter 1 waren we inderdaad netjes op schema en hielden we gelijke tred. (11 – 12). Het tweede quarter vonden de Zuid-Westvlaamse meisjes het welletjes, duwden even op het gaspedaal en weg waren ze: Q2 5 –18. Onze meisjes wisten ook na de rust geen blijf met de agressieve verdediging van Waregem. Het regende balverliezen en finaal stond er serieuze kloof op het scorebord: 30 – 73. Geen erg evenwel, dit was te verwachten. Een ‘accident de parcours’ noemen ze dat.

Wedstrijdverslag van U12J verleden week: KBBC De Panne – BBC SPIE Izegem: 49 – 52

Spannend van begin tot einde. De quarterstanden zeggen alles: 6 – 11, 14 – 15, en 17 – 18 en 12 – 8. Bij momenten goed, bij momenten iets minder. Uiteindelijk iets te laat de eindspurt ingezet en gestrand in het zicht van de meet. Ondertussen gaan we vooruit en dat is het belangrijkste.

Bernard

​Dsen: KBBC De Panne 36 -42 BC Knokke B

Stevige pot basketbal

De bezoekers namen de betere start en vonden makkelijk een vrijstaande man waardoor onze groenhemden al snel moesten achtervolgen. Het spel verliep een beetje stroef aan onze kant mede door de stugge meiden die niet vies waren van duw- en een trekwerk. Tegen de rust was de achterstand al hoog opgelopen en leek het kalf verdronken. Echter na de pauze, alweer maar 10 min i.p.v. 15, toonden onze kustmeiden een positieve agressiviteit. Mede hierdoor werd Knokke weggedrukt en ook de scores volgden het goeie werk. Knappe remonte! Even leek het erop of KBBC de kloof ging dichten, maar een pijnlijk voorval met Hannah die door een onbewuste klap efkes buiten westen was en van het terrein diende gedragen door coach/vader Bernard. Nadat het spel weer op gang werd gefloten spartelden we nog efkes tegen maar een rake counter brak de veer. Toch een boeiende match op het canvas gelegd!

Q1:6-15 Q2:13-17 Q3:10-6 Q4: 7-4

Kelly Lecornez 4p; Dumon Marieke 6p; Denorme Maithé; Yoica Cappoen 2ptn; Desaever Marissa 10p, ; Geryl Bronwyn 2; Carnier Hannah 1p, Carnier Eva ng; Colombier Feye 11ptn (1bom!); Derieuw Kimberly

Het boskonijn

​U16J Racing Brugge - De Panne (65 - 49)

Bij de eerste aanblik van de tegenstander was het al duidelijk dat het een fysiek zware opdracht ging worden tegen de “potige kerels” van Brugge. Van in de eerste minuut was het duidelijk dat “potig” niet alleen sloeg op de fysieke verschijning van de tegenstander maar ook op hun spelwijze. Door het fysieke verschil was het niet makkelijk om een stevige voet aan de grond te krijgen maar onze jongens weerden zich kranig en konden aanklampen op 8 punten, maar net voor de rust werd de kloof uitgediept tot 13 punten. Ondanks het hoge tempo en de beperkte wisselmogelijkheden gooide De Panne zich volledig, maar mede door wat pech bij de afwerking (een constante doorheen de match) kon Brugge tot 25 punten uitlopen in het derde quarter. In het laatste quarter waren de bobijntjes bij Brugge aan het leeglopen en werden de lontjes ook kort. Onze jongens vonden nog hun zevendertigste adem terug en konden door een strakke defense en een paar snelle uitbraken de schade beperken tot 16 punten. Een puike prestatie van onze “pluimgewichtjes”

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.