KBBC DE PANNE

KBBC De Panne 59-35 BC Blue Stars Brugge

...Derde overwinning op rij!...

Beide ploegen namen een vliegende start, de bezoekers aasden op revanche en onze kustmeiden wilden bevestigen.

Gevolg een heel leuk eerste kwart met snelle omschakelingen en vooral mooie korven. Aanvankelijk nam Sijsele de bovenhand maar KBBC liet niet begaan. Het antwoorde telkens gevat en het ene punt al knapper dan het andere. Het tweede kwart begon gelijk opgaand, maar na een time-out speelden onze groenhemden niet 1 maar 2 versnellingen hoger! In een mum van tijd was er een kloof opgebouwd van 10 punten met twee 3 punters als doodsteek. Tijd voor en TO van de bezoekers om het tij te keren, wat halvelings lukte. Toch kon een welverdiende rust aangevat worden met 15ptn boni. Wauw!

Na de pauze was de honger nog niet gestild en bleven onze meiden de bezoekers alle kleuren van de regenboog zien. Wat wel tegen viel was het afwerkingspercentage dat niet meer op niveau was van het geleverde spel. Onze talrijk opgekomen supporters maalden daar niet om, de trainer daarentegen… Niet getreurd slechts 2vrijworpen konden de bezoekers verzilveren in Q3. Sterke defence!! Het laatste kwart begon wat heftiger en de foutenlast stapelde zich op, mede hierdoor hielden de meiden zich iets bedeesder in de drang om te driven. De blauwe plekken en pijnlijke neuzen waren er ondanks toch fair verlopen match. Dikke proficiat, derde zege op rij, wat smaakte naar meer 2 weken geleden is fijntjes gerealiseerd! Leuk

Q1:19-16 Q2:18-6 Q3:9-2 Q4: 13-11

Shannon Alleman5(1bom); Kelly Lecornez ng; Dumon Marieke 13p; Yoica Cappoen 8p & een marloesje…; Desaever Marissa 12p 2 bom; Irena Krasniqi 12p ; Geryl Bronwyn ng; Carnier Hannah 7pt; Carnier Eva ng; Marit Van Assche, Samia Koubaa (winteruur probleempje…); Amber Dochy 2pt

Het boskonijn

Reacties

Fanions bijna met de billen bloot.


Spelen als seniorploeg in de namiddag, het is eens wat anders en een enkeling kan zich eens vergissen van aanvangsuur. Van bij de opworp hadden we direct een overwicht zonder echt te forceren. De zeer jonge thuisploeg had veel moeite om ons bij te benen en we haalden vlot het eerste kwart binnen. In de tweede periode hanteerde Izegem een andere strategie en scoorde bijna 99% van zijn punten van achter de driepuntlijn. Ondanks al dat geweld zochten we met een mooie bonus de kleedkamers op. Blijkbaar duurde deze voor ons niet lang genoeg want Izegem opende meteen met een 8-0 en we hadden opnieuw een wedstrijd. Onze jongens wilden het bij momenten te mooi doen terwijl simpel scoren al moeilijk genoeg is. De witte bommen waren echter niet meer zo doeltreffend als voorheen wat maakte dat we de verworven kloof konden behouden. Het bijwijlen hoge tempo, mede door de vele turnovers, koste veel energie en de brandstoftank bij de thuisploeg liep leeg. We cruiseden door naar de overwinning en namen de drie punten mee naar de westkust 58-71.

11-20/ 14-19/ 19-15/ 14-17

Bart

Reacties

Makkelijke overwinning voor fanions.

KBBC De Panne - Olympus Marke 74-49.

Na de opdoffer van vorige week in Wervik was het uitkijken hoe de ploeg zou reageren. Vanaf minuut één gaven ze echter vol gas en de bezoekers kwamen er niet aan te pas. Ook over het verdere verloop van de wedstrijd kunnen we heel kort zijn, Marke was te beperkt in hun mogelijkheden om ook maar enig tegengas te geven aan onze groene brigade. Deugddoende overwinning zonder echt te forceren.

20-5/ 39-18/ 58-30/ 74-46

Bart

Reacties

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.