KBBC DE PANNE

If it were easy, then everyone would do it

ACJ Basket Brugge A - KBBC De Panne 83-76

Tweede topper op rij voor onze fanions die sterk openden. De thuisploeg vond niet direct een antwoord op ons spel maar konden de schade alsnog tot bepreken 22-23. Tijd om een versnelling hoger te schakelen en De Panne duwde fors door tot een maximale voorsprong van 10 punten. Vanop de vrijworplijn kon ACJ wat milderen tot een 39-42 ruststand. Eenmaal terug op het parket was het de beurt aan de thuisploeg die sterk opende met een 9-3. Daar waren wij allerminst van onder de indruk en we konden onze voet plaatsen naast die van hen om met 7 punten boni het vierde kwart een te vatten. Al dat geweld had veel energie gekost en zienderogen zag je ons niveau zakken. Ballen die er in de eerste helft vlot ingingen draaiden er nu uit en ook vanop de vrijworplijn was het armoe troef. Daar putte ACJ moed uit en met een werkelijk on-mo-ge-lij-ke bom op de shotclock buzzer kwamen ze anderhalve minuut voor het einde 5 punten voor. Dat sneed bij ons de benen af en de wedstrijd was gespeeld. Was het geluk vorige week tegen Iebac nog aan onze zijde dan rolde het dubbeltje deze keer de verkeerde kant op. De eerste plaats is nu definitief buiten ons bereik dus ligt de focus nu op het behalen van plaats twee. Te beginnen met de drie punten thuis te houden tegen Oudenburg.

22-23/ 17-20/ 20-22/ 24-11

Bart

It's impossible to fail, as long as you never quit.

KBBC De Panne - VK Iebac B 79-72

Topper op het programma deze week met de komst van het ervaren en uitgekookt Iebac. Onze eerste aanval was meteen bingo en de bal ging vlotjes binnen,pas bij 14-16 komt Iebac een eerste maal op voorsprong. Na het evenwichtige eerste kwart slaagden we erin om een kleine kloof van 10 punten uit te bouwen. Maar met een reeks van 5 opeenvolgende bommen dichten de bezoekers de kloof en slaagden er in om met drie punten boni de rust in te gaan. Een mooie 6-0 van onze fanions maakte dat we nog altijd een wedstrijd hadden maar geen van beide teams weigerde om te plooien. Maar toen stokte onze scoringsmachine en Iebac liep 7 punten uit. In het beslissend kwart werd er aanvankelijk weinig gescoord aan beide kanten. Dan ontplofte de wedstrijd en de groenhemden kwamen onder stoom. De gevreesde bommen van de bezoekers bleven achterwege, integendeel het was een bom van Sander die de vlam in de pan sloeg twee minuten voor affluiten. Iedereen vond opnieuw zijn tweede adem en de bezoekers kwamen er niet meer aan te pas. Nogmaals werd bewezen dat het in deze sport pas is afgelopen als het eindsignaal klinkt. Alleen jammer dat onze supporters ook deze week de weg naar de zaal niet vonden.

20-21/ 15-17/ 22-26/ 22-8

Adriaan, Sammy 20, Ruben 11, Kris 2, Jay 11, Nino 10, Sander 5, Toby 6, Jamie 7, Sam, Kenny 7.

Bart

KBBC De Panne 34-59 K-Basket Team Kortrijk D

Moedig weerwerk!

Tegen de uitgekookte routiniers is nauwelijks iets in te brengen, toch weigerden onze dappere meiden zich neer te leggen bij zoveel overmacht en namen ze de strijd aan, sterk aangemaand door onze vurige coach.

Ook werd iedere korf enthousiast op applaus getrakteerd door een talrijk opgekomen supportersschare, welke een leuk gevoel opwekt. Dikke pluim voor zoveel moed en wilskracht aan onze uitgedunde kern, hopelijk kunnen we snel enkele speelster recupereren.

Q1:4-14 Q2:11-16 Q3:8-18 Q4: 11-11

Shannon Alleman 8pt (2 bom); Kelly Lecornez ng; Dumon Marieke ng; Yoica Cappoen 3p; Desaever Marissa 2p; Irena Krasniqi 10p ; Geryl Bronwyn ng; Carnier Hannah 8pt; Carnier Eva ng; Marit Van Assche, Samia Koubaa ; Amber Dochy ng

Het boskonijn

Reacties

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.