KBBC DE PANNE

Basket Blankenberge 63-41 KBBC De Panne...

Moedig verweer!

Met amper 6 speelsters trokken we in ijzig weer richting Blankenberge, met heropgeviste Sarah, waarvoor dank. Wie dacht dat onze groenhemden de zege gingen cadeau doen had het mis. Integendeel, de eerste helft domineerden we de match. De thuisploeg vond weinig gaatjes in de defensie, terwijl De Panne wel de korf vond en bressen in hun verdediging sloeg. Toch bracht hun lengte ons wel in moeilijkheden onder de korf in Q2, hierdoor dienden we toch te rusten met een kleine achterstand. Ook in het derde kwart speelde De Panne zeer behoorlijk basket tot frustratie van de thuisploeg die hun gekende trucs, lees kloppen en slaan, bovenhaalden. Gelukkig waren de refs attent en dienden meermaals de meiden tot de orde te roepen. Door al dat gedoe lag het spel meermaals stil en werd het een vrijworpfestival, met meer dan behoorlijk succes. Door de fysieke uitputting konden we in Q4 niet meer optornen tegen de 12 roterende thuisspeelsters en bleven de punten in Blankenberge, maar het applaus naar De Panne ;) Dit was de laatste match van 2018 wat een zeer geslaagd jaar was voor onze senioren dames met verassende resultaten, leuke matchen en boven verwachtingen ook goed geklasseerd staan. Dikke pluim aan allen!! Verder aan de blokkers veel succes met de examens, ook aan de gekwetsten zeer spoedig herstel. En aan allen een zeer fijn eindejaar!

Tot 2019!

Q1:6-9 Q2:17-8 Q3:16-14 Q4: 24-10

Shannon Alleman ng ; Kelly Lecornez ng; Dumon Marieke 10pt; Yoica Cappoen; Desaever Marissa 18p 1 bom; Irena Krasniqi ng ; Geryl Bronwyn ng; Carnier Hannah 11pt; Carnier Eva ng; Marit Van Assche ng, Samia Koubaa 1 ; Amber Dochy ng; Sarah Pollet 1pt

Het boskonijn

Reacties

Waar Was De VAR?

BBV Oedelem A - KBBC De Panne 72-61

Drie spelers met vijf fouten, 2 onsportieve fouten, 1 technische fout voor een speler en voor een coach. Wie het wedstrijdblad bekijkt zal concluderen dat beide ploegen een kleine oorlog hebben uitgevochten. Niets was echter minder waar maar als Statler en Waldorf een persoonlijke show willen opvoeren komt men tot zulke statistieken. Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht. De zaal in Oedelem, die bekend staat om zijn moeilijke borden, maakte haar reputatie weer waar. Beide ploegen probeerden wel maar geen bal wilde door de korf. In de tweede periode was er een kleine verbetering merkbaar maar Gonzo en Fozzie bear waren intussen flink op dreef. Daardoor lag het spel constant stil en zag je de frustratie toenemen aan beide kanten. Met een kleine achterstand werd de rust aangevat. Scoren lukte intussen al wat beter maar enorm veel kansen werden de nek omgewrongen, shots van buitenaf waren op één hand te tellen en vanop de vrijworplijn ... de 18/36 zegt genoeg. Intussen was Oedelem op kousenvoeten weggeslopen en in de laatste periode keken we tegen een achterstand aan van vijftien punten. Een korte heropleving bracht ons kort voor het eind terug tot op negen punten maar dat was het dan ook. Na twee! uur wedstrijd en na een frustrerende wedstrijd klonk eindelijk het eindsignaal. Met deze nederlaag is het doek gevallen voor deze ploeg. In de jongste vier topwedstrijden slaagden we er maar één keer in om te winnen. We zijn gewogen en te licht bevonden. Een sterke terugronde zal nodig zijn om alsnog een podiumplaats uit de brand te slepen.

10-11/ 18-12/ 25-19/ 19-19

Adriaan, Samy 5, Ruben 11, Kris, Jayson 8, Nino 6, Toby 12, Jamie 7, Sam 5, Kenny 7, Thijs, Keanu.

Bart
Reacties

U14J: KBOB – KBBC De Panne: 76 – 51 ...

... Onze U14 gingen in de eerste vijf minuten rustig door op hun elan van verleden week. Met andere woorden, we stonden erbij en keken ernaar en ondertussen had de thuisploeg al een kloof van 12 punten geslagen. En toen... toen werden we wakker. Met veel inzet, een heel gezonde portie agressiviteit maakten we het de nochtans veel grotere Bredenese meisjes en jongens knap lastig. KBOB moest in een time-out vluchten om het groen-witte geweld af te stoppen. Na vijftien minuten schitterend basketball trokken we met negen punten achterstand naar de kleedkamer (34 – 25). De tweede helft moest perspectieven bieden, dacht je. Onze U14 dacht daar anders over. Loom en lamlendig in verdediging, gestuntel in aanval, weg vechtlust ... en weg was de thuisploeg. Twee minuten voor tijd stonden er dertig punten verschil op het scorebord.

Toen vonden we onze ingesteldheid van de eerste helft terug. Bredene kreeg de bal nog nauwelijks naar voor. In de resterende twee minuten scoorden we nog maar liefst tien punten. Mooi slot, maar een voor het overige een slechte tweede helft.
Conclusie: een wedstrijd met ups en downs. We weten dus wat ons te doen staat.
Bernard
Reacties

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.