KBBC DE PANNE

Wevelgem was lekker tussendoortje.

Holstra Wevelgem Moorsele C - KBBC De Panne 54-100.

Met zeven fanions aangevuld met Keanu (die zo goed was om na zijn eigen wedstrijd ons nog te depanneren) was de kern redelijk uitgedund. De goesting om er iets van te maken was er daarom niet minder om en met twee bommen op rij was de toon meteen gezet. De thuisploeg kreeg geen voet aan de grond en rustig bouwden we onze voorsprong uit. Dan sloop er wat nonchalance in ons spel en Wevelgem kwam terug in de wedstrijd. In de tweede periode hadden we last van het accordeonsyndroom. We liepen verder uit, de thuisploeg kwam terug. We liepen opnieuw verder uit en de thuisploeg kwam weederom terug. Na de pauze hadden we er genoeg van en duwden het gaspedaal volledig in wat resulteerde in een 0-12. Wevelgem uitgeteld op het canvas met nog een volledige periode voor de boeg. Daar was het al De Panne wat de klok sloeg en de eerste century van het seizoen was een feit.

14-21/ 16-21/ 17-27/ 7-31

Keanu, Sammy 15, Ruben 33, Kris 17, Jay 9, Nino 9, Toby 12, Sam 4

Bart

Reacties

Topper lost alle verwachtingen in!

KBBC Oostkamp C - KBBC De Panne 80-73

Vooraf werden er via diverse kanalen diverse plaagstoten uitgedeeld wat erop wees dat Oostkamp er niet helemaal gerust op was. Onze jongens openden meteen met een bom en de toon was gezet. Wedstrijd ging goed op en neer want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Bij het begin van het tweede kwart deelde Oostkamp meteen een ferme tik uit door drie op drie bommen te gooien. Daar was De Panne even van onder de indruk maar herpakte zich redelijk vlot en prikte op regelmatige basis gepast tegen. Aan de rust was alles te herdoen bij een 40-40 tussenstand. Na de koffie duurde het even om opnieuw het goede ritme te vinden en daarvan profiteerde de thuisploeg. Met opnieuw vier bommen in dit kwart werd er een kleine kloof bijeengesprokkeld. Wij konden enkel aanklampen vanop de vrijworplijn. Ondertussen hadden spelers aan beide kanten al een serieuze foutenlast aan hun broek wat zijn rol ging spelen in de laatste tien minuten. De groene garde speelde alsof hun leven er van afging, en kwamen opnieuw langszij. Sterker nog na enkele minuten stonden we warempel vier punten voor! Maar de wedstrijd was nog lang en het begon allemaal wat zwaar te worden zowel fysiek als mentaal. En vol gelopen sportzaal liet volop van zich horen en op drie minuten van het einde stond het weer gelijk. Maar de wedstrijdleiding was onverbiddelijk en de ene na de andere speler (2 aan beide kanten) mochten vroegtijdig gaan douchen. Toen het ook niet meer lukte vanop de vrijworplijn en de thuisploeg daar niet faalde (hun laatste acht punten kwamen er na vrijworp) was het duidelijk dat de drie punten bleven bij de ongeslagen leider. Dit na ruim 2 uur en 15 minuten wedstrijd! Voor de neutrale toeschouwers was dit pure propaganda voor het Provinciale basket. Maar wat mij persoonlijk tegen de borst stoot is de aanwezige agressie bij delen van de supporters en het bijwijlen uitdagende gedrag van sommige spelers, en ik spreek hier niet over onze ploeg. Is dit allemaal nodig? We spelen toch allemaal maar voor een denkbeeldige drankbon boterham? Misschien kom ik te soft met het verstrijken van de jaren en is het nu eenmaal iets van deze tijd.

18-16/ 22-24/ 23-15/ 17-18

Adriaan, Samy 13, Ruben 7, Kris 12, Jay 16, Nino 5, Toby 7, Jamie 12, Sam, Kenny 1.

Bart.

Reacties

KBGO – KBBC De Panne: 37 – 65

Ondanks het onzalig vroege aanvangsuur en de ijskoude zaal gaven onze U14 meteen thuis. We waren minstens de evenknie van de thuisploeg en stonden aan de rust dan ook verdien voor (19 – 25). Dat het verschil toe al niet groter was, was enkel te wijten aan het feit dat we al vakkundig meerder lay-ups vakkundig de nek hadden omgewrongen. We speelden echter een fantastisch derde quarter (6 –25) om dan in de laatste tien minuten weer even wat gas te minderen zonder evenwel ooit in de problemen te komen. Een mooie start van 2019.
Bernard
Reacties

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.