KBBC DE PANNE

​U16J Racing Brugge - De Panne (65 - 49)

Bij de eerste aanblik van de tegenstander was het al duidelijk dat het een fysiek zware opdracht ging worden tegen de “potige kerels” van Brugge. Van in de eerste minuut was het duidelijk dat “potig” niet alleen sloeg op de fysieke verschijning van de tegenstander maar ook op hun spelwijze. Door het fysieke verschil was het niet makkelijk om een stevige voet aan de grond te krijgen maar onze jongens weerden zich kranig en konden aanklampen op 8 punten, maar net voor de rust werd de kloof uitgediept tot 13 punten. Ondanks het hoge tempo en de beperkte wisselmogelijkheden gooide De Panne zich volledig, maar mede door wat pech bij de afwerking (een constante doorheen de match) kon Brugge tot 25 punten uitlopen in het derde quarter. In het laatste quarter waren de bobijntjes bij Brugge aan het leeglopen en werden de lontjes ook kort. Onze jongens vonden nog hun zevendertigste adem terug en konden door een strakke defense en een paar snelle uitbraken de schade beperken tot 16 punten. Een puike prestatie van onze “pluimgewichtjes”

​Verslagjes Weekend 9-10/09/2017

Verslagjes Weekend 9-10/09/2017 (Veronique)

U16 J tegen Zwevezele

De eerste uit wedstrijd van het seizoen. Bij de opwarming werd het meteen duidelijk dat we het tekort aan gestalte zouden moeten opvangen. In een eerste quarter konden we aanklampen en gaven we een mooi spel ten toon. Het tweede en derde quarter leden we te veel balverlies door slechte balcontrole, passing die niet aankwamen en schoten de jongens tekort in de afwerking. Met een achterstand van 20 punten startten ze het vierde quarter. In de laatste minuten van het vierder quarter werd opnieuw afgewerkt, samengespeeld en bouwden ze de achterstand gestaag af. Uiteindelijk legden ze de eindscore vast van 63 - 54 . Jammer van het tweede en derde quarter er had meer ingezeten.

U14 J tegen Zwevegem ( bekermatch)

In onze eerste bekerwedstrijd kwamen we uit tegen een landelijke ploeg. Bij de opwarming werden de kieten gesmoet. Van de eerste minuut werd duidelijk dat de beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De pees lag er meteen op. Er werd haasje over gespeeld door beide zijdes. Onder het moto 'lichten fouten zijn toegelaten' werd het af en toe zacht tegen onzacht. We gingen de rust in met twee punten voorsprong. Met de nodige peptalk van coach zette ze de derde quarter in op hetzelfde elan. De tegenpartij had niet zo veel tegenstand verwacht waardoor hun veer stilaan werd gebroken en De Panne gestaag maar zeker een voorsprong uitbouwden. Ze mogen zich dan ook met trots zichzelf als winnaars beschouwen.

U14M tegen Blue Stars Brugge

De meisjes starten de competitie met een thuiswedstrijd. De supporters op de bank waren er klaar voor. De dames in kwestie mss iets minder. Qua gestalte werd meteen duidelijk wie de sterksten waren. Qua vechtlust staken onze meisjes er boven uit. Met verbeten gezichten vochten ze voor elke bal. De vierentwintig seconden was voor velen een nieuw gegeven waar ze aan moesten wennen. Het vertrouwen werd doorheen de match opgebouwd waardoor het samenspel beter tot uiting kwam.

Weekend 16-17/09/2017. (jorik)

U14M tegen Laarne

Na twee wedstrijden lijkt de teneur wel gezet: de tegenstand zal gemiddeld een kop groter zijn, ook niet verwonderlijk als onze ploeg bestaat uit een mix van U12 en U14. De dames lieten het echter niet aan hun hart komen maar hielden 4 quarters het gaspedaal ingedrukt, maar de luchtmacht van de tegenstand was te overweldigend. Daarnaast zag je aan het rondspelen dat het nog maar hun tweede match is in deze samenstelling en dat het nog wat zoeken is. Het geluk zat ook niet echt mee bij de afwerking: ballen die er weer uit rollen of sterven op de ring dus de eindstand van 10 - 79 geeft toch een licht vertekend beeld. Met de opgedane ervaring en de vertoonde spirit komen onze meisjes er op termijn wel.

​U14: Wervik - De Panne

In tegenstelling tot de competitiewedstrijd van enkele weken terug, waarbij de eerste helft gelijk op ging, schoten onze jongens als een speer uit de startblokken. Ze hadden echter een drietal shots nodig om het vizier scherp te stellen. Wervik werkte daarentegen wel aan 100% af, maar na een 6-0 sloeg de turbo aan en mede door een snelle balcirculatie en een strakke defense werd de achterstand al snel omgezet in een voorsprong tegen het einde van het eerste quarter. In het tweede quarter bleef de gas vol open staan en ondanks het moedige weerwerk van Wervik werd de voorsprong tegen de rust uitgediept tot een kloof. Ook in het derde quarter bleven onze jongens gedisciplineerd spelen. In het laatste quarter werd noodgedwongen wat gas terug genomen en werd de match volwassen uitgespeeld met een logische 46-80 eindstand tot gevolg.

Op naar de kwartfinales.

Jorik

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.