KBBC DE PANNE

U16J: Beker WVL KBGO A - KBBC De Panne 92-41

Sterke opening van onze jongens tot verbazing wellicht van de thuisploeg. Bij 2-4 neemt de thuisploeg een TO om de zaken wat bij te sturen en dat zullen we geweten hebben. Het tempo ging met een ruk omhoog en het overtal aan centimeters werd volop benut, q1 19-7.

In het tweede kwart bleef de druk op de bal aanhouden en in zulke wedstrijden moet je iedere aangeboden kans om te scoren benutten wat bij onze jongens vandaag niet het geval was. KBGO scoorde slag om slinger op de fast break en via 29-12 gingen we rusten met 42-17.

Ook na de pauze bleef scoren ons zwakke punt ondanks de vele goede bedoelingen en 100% inzet bij onze groenhemden. In het vierde kwart vielen er aan beide zijden gaten in de verdediging waarin ook de thuisploeg weer beter van profiteerde dan onze moegestreden garde. Al bij al werden we niet weggespeeld en was het een goede leerschool voor onze jongens over wat basketbal op landelijk niveau betekent.

19-7/ 42-17/ 65-25/ 92-41

De voorzitter.

Reacties

​U16J Racing Brugge - De Panne (65 - 49)

Bij de eerste aanblik van de tegenstander was het al duidelijk dat het een fysiek zware opdracht ging worden tegen de “potige kerels” van Brugge. Van in de eerste minuut was het duidelijk dat “potig” niet alleen sloeg op de fysieke verschijning van de tegenstander maar ook op hun spelwijze. Door het fysieke verschil was het niet makkelijk om een stevige voet aan de grond te krijgen maar onze jongens weerden zich kranig en konden aanklampen op 8 punten, maar net voor de rust werd de kloof uitgediept tot 13 punten. Ondanks het hoge tempo en de beperkte wisselmogelijkheden gooide De Panne zich volledig, maar mede door wat pech bij de afwerking (een constante doorheen de match) kon Brugge tot 25 punten uitlopen in het derde quarter. In het laatste quarter waren de bobijntjes bij Brugge aan het leeglopen en werden de lontjes ook kort. Onze jongens vonden nog hun zevendertigste adem terug en konden door een strakke defense en een paar snelle uitbraken de schade beperken tot 16 punten. Een puike prestatie van onze “pluimgewichtjes”

​U16J: Melco Ieper B - KBBC De Panne 50 - 73

De jongens kwamen goed uit de startblokken met een 1-4 voorsprong. Geleidelijk aan diepten ze de kloof verder uit. Na de 1ste quarter stonden de bordjes op 6 – 20.

Tijdens de 2de periode gingen ze op hun elan verder. Bij de rust stond het dan ook 17 – 44.

Na de rust was de focus minder, dit resulteerde in een mindere verdediging en afwerking. Pas halverwege het 4de quarter, toen Ieper tot op 14 punten naderde, werd er terug wat afstand genomen.

6-20, 11-24, 20-16, 13-13.

Groeten, Dorine

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.