KBBC DE PANNE

U14J: KBOB – KBBC De Panne: 76 – 51 ...

... Onze U14 gingen in de eerste vijf minuten rustig door op hun elan van verleden week. Met andere woorden, we stonden erbij en keken ernaar en ondertussen had de thuisploeg al een kloof van 12 punten geslagen. En toen... toen werden we wakker. Met veel inzet, een heel gezonde portie agressiviteit maakten we het de nochtans veel grotere Bredenese meisjes en jongens knap lastig. KBOB moest in een time-out vluchten om het groen-witte geweld af te stoppen. Na vijftien minuten schitterend basketball trokken we met negen punten achterstand naar de kleedkamer (34 – 25). De tweede helft moest perspectieven bieden, dacht je. Onze U14 dacht daar anders over. Loom en lamlendig in verdediging, gestuntel in aanval, weg vechtlust ... en weg was de thuisploeg. Twee minuten voor tijd stonden er dertig punten verschil op het scorebord.

Toen vonden we onze ingesteldheid van de eerste helft terug. Bredene kreeg de bal nog nauwelijks naar voor. In de resterende twee minuten scoorden we nog maar liefst tien punten. Mooi slot, maar een voor het overige een slechte tweede helft.
Conclusie: een wedstrijd met ups en downs. We weten dus wat ons te doen staat.
Bernard
Reacties

U14 J: Zedelgem – KBBC De Panne: 23 – 52

...

Verhaal van de wedstrijd: waren we bij de les, dan had Zedelgem het moeilijk. Even spelen met de gedachte ‘het zal wel los lopen’ en daar waren ze terug. In de tweede helft waren we een stuk agressiever en dat vertaalde zich meteen op het scorebord: Q3: 4 – 14, Q4: 3 – 18. Al bij al een vlotte overwinning, waarin iedereen ruim aan bod kon komen.
Reacties

​Verslagjes Weekend 9-10/09/2017

Verslagjes Weekend 9-10/09/2017 (Veronique)

U16 J tegen Zwevezele

De eerste uit wedstrijd van het seizoen. Bij de opwarming werd het meteen duidelijk dat we het tekort aan gestalte zouden moeten opvangen. In een eerste quarter konden we aanklampen en gaven we een mooi spel ten toon. Het tweede en derde quarter leden we te veel balverlies door slechte balcontrole, passing die niet aankwamen en schoten de jongens tekort in de afwerking. Met een achterstand van 20 punten startten ze het vierde quarter. In de laatste minuten van het vierder quarter werd opnieuw afgewerkt, samengespeeld en bouwden ze de achterstand gestaag af. Uiteindelijk legden ze de eindscore vast van 63 - 54 . Jammer van het tweede en derde quarter er had meer ingezeten.

U14 J tegen Zwevegem ( bekermatch)

In onze eerste bekerwedstrijd kwamen we uit tegen een landelijke ploeg. Bij de opwarming werden de kieten gesmoet. Van de eerste minuut werd duidelijk dat de beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De pees lag er meteen op. Er werd haasje over gespeeld door beide zijdes. Onder het moto 'lichten fouten zijn toegelaten' werd het af en toe zacht tegen onzacht. We gingen de rust in met twee punten voorsprong. Met de nodige peptalk van coach zette ze de derde quarter in op hetzelfde elan. De tegenpartij had niet zo veel tegenstand verwacht waardoor hun veer stilaan werd gebroken en De Panne gestaag maar zeker een voorsprong uitbouwden. Ze mogen zich dan ook met trots zichzelf als winnaars beschouwen.

U14M tegen Blue Stars Brugge

De meisjes starten de competitie met een thuiswedstrijd. De supporters op de bank waren er klaar voor. De dames in kwestie mss iets minder. Qua gestalte werd meteen duidelijk wie de sterksten waren. Qua vechtlust staken onze meisjes er boven uit. Met verbeten gezichten vochten ze voor elke bal. De vierentwintig seconden was voor velen een nieuw gegeven waar ze aan moesten wennen. Het vertrouwen werd doorheen de match opgebouwd waardoor het samenspel beter tot uiting kwam.

Weekend 16-17/09/2017. (jorik)

U14M tegen Laarne

Na twee wedstrijden lijkt de teneur wel gezet: de tegenstand zal gemiddeld een kop groter zijn, ook niet verwonderlijk als onze ploeg bestaat uit een mix van U12 en U14. De dames lieten het echter niet aan hun hart komen maar hielden 4 quarters het gaspedaal ingedrukt, maar de luchtmacht van de tegenstand was te overweldigend. Daarnaast zag je aan het rondspelen dat het nog maar hun tweede match is in deze samenstelling en dat het nog wat zoeken is. Het geluk zat ook niet echt mee bij de afwerking: ballen die er weer uit rollen of sterven op de ring dus de eindstand van 10 - 79 geeft toch een licht vertekend beeld. Met de opgedane ervaring en de vertoonde spirit komen onze meisjes er op termijn wel.

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.