KBBC DE PANNE

Hsen: ACJ Basket Brugge A – KBBC De Panne A 78-74.

Wedstrijd van alles of niets.

Onze gasten openden schitterend met 0-8 en stoomden door naar winst in kwart één met 10-24. We moesten onze ogen even uitwrijven bij zoveel groen geweld.

Na enkele tactische bijsturingen van de thuis coach kwam ACJ meer in hun spel. Maar al bij al hielden we nog goed stand en hielden de kloof op 10 punten. Maar met de rust in zicht begonnen de slordigheden zich in de groene defense op te stapelen.

Daarvan maakte de thuisploeg gretig gebruik en doken we de rust in met 35-37, alles te herdoen dus.

Het was opnieuw de bezoekende ploeg die het best aan kwart drie begon en we liepen opnieuw wat uit. Maar al dat geweld had veel energie gevraagd en je zag dat de gaten in de defense alsmaar groter werden.

Vooral het nummer tien van ACJ verkeerde in een begenadigde dag (hij scoorde maar liefst 36 punten) en was zeer moeilijk te stoppen.

Kwart vier werd aangevat met een 58-58 tussenstand en alles was dus nog mogelijk. De score helde over en weer en het was wachten wie de eerste steek zou laten vallen.

Onze defense rammelde langs alle kanten door de toenemende druk van een ontketende thuisploeg. In de slotminuut liepen ze vier punten uit maar we slaagden er toch nog in om tegen te scoren.

Met nog zeven seconden te gaan mochten we nog één aanval opzetten om verlengingen uit de brand te slepen. Maar opgejaagd door spelers en publiek liep deze poging in het honderd.

Balbezit voor ACJ en wij moesten een fout maken op 1,2 seconden van het einde met vrijworpen als gevolg. De eerste werd door de thuisploeg gemist maar de tweede bal was deze van de overwinning.

Ik moet er geen tekening bijmaken als ik zeg dat de ontreddering binnen onze gelederen groot was. In de kleedkamer heerste er een begrafenis stemming omdat iedereen besefte wat we uit handen hadden gegeven.

Maar het is niet gisteren dat we het behoud hebben verspeeld maar op de vele net niet wedstrijden daarvoor. Later op de avond strooide Knokke nog wat extra zout in de wonde door overtuigend te winnen van Desselgem.

Daardoor blijven zij erin en zakken wij na twee seizoenen in tweede Provinciale naar derde.

Als jarenlange afgevaardigde had ik mij mijn laatste wedstrijd wel anders voorgesteld. Maar de vele positieve momenten en stuntzeges in de vorige jaren zullen mettertijd wel de bovenhand halen.

10-24/ 25-13/ 23-21/ 20-16

Debruyne Youri 2, Techel Benjamien 32, Debruyne Yordi 2, Panhuysen Sander, Verhaeghe Kenny 11, Hendryckx Wouter 22, Carnier Karsen, Pannekoecke Sam 5.

De voorzitter.

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.